Degustacja whisky w jednej z poznańskich restauracji
W środę około godziny 22.00 w jednej ze znanych poznańskich restauracji odbyła się degustacja whisky, którą zaszczyciły same osobistości z tego jakże znakomitego środowiska. Przyjechali koneserzy z całego świta, by tu w jedynym takim miejscu, móc wspólnie się spotkać, podyskutować na temat swoich zainteresowań, ale również posmakować nowych gatunków tego trunku. Degustacja whisky skupiła ponad sto osób równych wiekowo i dochodzeniowo, choć jedna rzecz potrafiła ich połączyć, a mowa tu o whisky. Degustacje whisky poprowadził Jan Konnon znany i szanowany w tym środowisku kiper. Zanim rozpoczęła się oficjalna degustacja whisky trzeba było powiedzieć kilka słów na temat jak powstaje whisky, ale także, w jakich kieliszkach powinno się nią delektować. Tuż po krótkim wstępie nastąpiła prezentacja trunków, bez których żadne degustacje whisky by się nie odbyły. Tego wieczoru wspomniano również, na czym polega doradztwo w gastronomii. I szło zauważyć, że kilku osobą przypadło do gustu doradztwo w gastronomii. Chodziło o to, żeby ukazać zgromadzonym gościom, którzy uczęszczają na tego typu degustacje whisky, że mogą tą swoją pasję zrealizować w zupełnie inny sposób, czyli poprzez doradztwo w gastronomii. Te osoby, które nie miały wcześniej do czynienia z tym złotym alkoholem mogły się nauczyć pod okiem mistrza jak należy powinno się delektować tego typu trunek.